Platenspeler Audio Technica AT-LP5X

€399,00 Incl. btw

De AT-LP5x bouwt voort op de analoge achtergrond van Audio-Technica en meer dan 50 jaar aan Japans audiodesign en is voorzien van verbeterde technologie met behoud van de eigentijdse stijl en de geprezen prestaties van zijn voorganger, de AT-LP5.

De LP5x behoudt de J-vormige toonarm, een ontwerp geïnspireerd op de klassieke Audio-Technica-modellen uit de jaren 60 en 70, en is voorzien van een metalen cardanische ophanging en precisielagers om trackingfouten te beperken. De toonarm bevat ook een aanpasbaar contragewicht en anti-skatingcontrole en wordt geleverd met een lichtgewicht (9,3g) AT-HS6-headshell en het zwarte AT-VM95E Dual Moving Magnet-element.

De AT-LP5x-draaitafel is gemaakt van trillingsdempende materialen met zware metalen inzetstukken voor de chassis en is ontworpen om laagfrequente akoestische resonantie te minimaliseren. De nauwkeurig bewerkte draaischijf van gegoten aluminium wordt aangedreven door een direct aangedreven, stille motor die zorgt voor een stabiele rotatie op de as bij 33⅓, 45 en 78 rpm. De draaischijf is bedekt met een rubberen dempingsmat van 5 mm die isoleert tegen resonantie bij lage frequenties en tegelijkertijd een zeer stabiel oppervlak biedt voor lp's van alle formaten.

De AT-LP5x is voorzien van een ingebouwde schakelbare MM/MC phono-/lijnvoorversterker waarmee hij rechtstreeks kan worden aangesloten op een computer, stereo-installatie, luidsprekers met eigen voeding en andere apparatuur die geen eigen ingang voor de draaitafel hebben. De selectie van MM/MC-cartridges maakt het mogelijk eenvoudig te upgraden naar een bewegende spoel met extra apparatuur. De draaitafel is ook uitgerust met een USB-uitgang voor directe aansluiting op een computer.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »